onsdag 3 mars 2010

En mycket givande dag

Idag besökte miljöminister Andreas Carlgren högskolan i Halmstad och föreläste om klimat och miljöfrågor. Jag var såklart där och lyssnade tillsammans med mina kära CUF-vänner i Halmstad. Han fick svara på många kviviga frågor, till exempel om den ryska gasledningen, energiuppgörelsen, vargjakten m.m. Dock klarade han sig utmärkt och gav bra svar.

När han fick frågan varför han tycker att Cetnerpartiet har en bättre klimatpolitik än Miljöpartiet så sa han sanningen, kort och koncist:

Även om miljöpartiet har gjort vissa bra saker under de tolv år de har haft makten, så har Centerpartiet fått mycket mer gjort på en enda mandatperiod. Om man vill ha ett parti med drömmar, ambitioner och orealistiska mål, så kan man rösta på miljöpartiet. Men vill man ha resultat, handlingskraft och minskade koldioxidutsläpp, så är det Centerpartiet som gäller. (egen tolkning och inte ordagrant citat.)

Efteråt så hade vi privilegiet att få sitta en stund och fika och disktuera det kommande valet med ministern och vår listetta till riksdagen Ola Johansson.

Vi har riktigt kompetent folk, både på nationell och lokal nivå. Spelar vi våra kort rätt så kan vi vänta oss en valseger, det är jag övertygad om. Jag är otroligt peppad inför valet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar