tisdag 14 september 2010

Därför.

Miljö.
Med Centerpartiet och Alliansregeringen vid makten har det gjorts mer för miljön än någonsin förut, några exempel:

* Man har tolvdubblat antalet miljöbilar

* Antalet vidkraftverk har ökat med 300%.

* Den största satsningen någonsin på forskning, utveckling och utbyggnad av förnyelsebar energi.

* För första gången någonsin så minskar utsläppen från transportsektorn.

* Med mera


Mot oss står en pratglad opposition som gärna påpekar att de har 13% högre klimatmål än oss, det de mindre gärna påpekar är att de inte har konkreta förslag att täcka ens en tiondel av deras klimatmål. Klimatprat mot klimatresultat helt enkelt.

Utrikespolitiken.
Våra utlandsstyrkor i Afghanistan finns där av en anledning. Vi är där på mandat av FN, Afghanistans regering och framför allt: Afghanistans folk. De rödgröna vill dra tillbaka trupperna 2011, utan en enda tanke på konsekvenserna. Det är vad jag kallar en oseriös, ansvarslös och osolidarisk utrikespolitik. Vi ska vara där sålänge vi behövs och har mandat för det. Punkt slut.

Jobb för unga.
Varken Moderaterna eller de rödgröna vågar ta ställning emot turordningsreglerna i LAS, regeln som innebär att den som är sist in på en arbetsplats också är den som är först ut, en djupt orättvisa mot underrepresenterade grupper på arbetsmarknaden som till exempel unga. Dessutom vill de rödgröna fördubbla arbetsgivaravgiften för att ha en ungdom anställd i sitt företag, mycket dum idé.

FRA-lagen
Jag håller med om att det är skitdumt att alliansen röstade igenom FRA, det bästa sättet att bli av med lagen är att antingen rösta på piratpartiet eller att kryssa en ung kandidat. De rödgröna säger att de vill "göra om och göra rätt". Skitsnack! Sanningen är att deras förslag till alternativ till och med har sämre integritetsskydd än vad den nuvarande FRA-lagen har.

RUT-Avdraget.
RUT-Avdraget har skapat mellan 6000-11000 jobb och har inte kostat staten en enda krona. Detta vill socialisterna avskaffa... Anledning fortfarande okänd.

Välfärd, omsorg, sjukvård privatiseringar etc.
Medans de rödgröna skriker "privatiseringar!!" och "urholkning av välfärden!" så kvarstår faktum. Patienter är nöjdare med sin sjukvård och tillgängligheten ökar. Alliansen är överens att vi ska ha en stark, skattefinansierad välfärd tillgänglig för alla efter behov. Det kommer aldrig att bli som i USA.

...

För fan. Jag vet att varken Alliansen eller Centerpartiet är perfekt, men det är det långt bästa alternativet i det här valet. För ansvar i statens finanser, för resultat inom miljöområdet istället för tomma löften och för en jobbpolitik som är långsiktigt hållbar: Rösta på Alliansen, Centerpartiet och om ni har lust, på Algot Thorin (plats 16 på riksdagslistan i Hallands Län)

2 kommentarer: