tisdag 13 juli 2010

Därför är vi bättre än vänstern

Våra förslag för minskad ungdomsarbetslöshet:

* Slopa turordningsreglerna i LAS

* Behåll sänkta arbetsgivaravgifter för unga

* Öppna upp för privata arbetsförmedlingar

* Möjliggör för sänkta ingångslöner för unga

Vänsterns förslag för minskad ungdomsarbetslöshet:


* Slänga pengar i sjön på utbildningsplatser som inte behövs

* Göra det nästan dubbelt så dyrt för en arbetsgivare att ha en ungdom anställd

* Slänga mer pengar i sjön

* Avskaffa RUT-avdraget som skapat tusentals jobb

Vi kommer inte att bekämpa ungdomsarbetslösheten med Göran Perssons politik.

4 kommentarer:

 1. Rut-avdraget har givit TIOtusentals jobb:)

  SvaraRadera
 2. Angående: Ungdomsarbetslösheten samt ert förslag till lagändring inom arbetsrätten

  Jag har gått igenom era förslag till åtgärd inom arbetsmarknaden och har en del undran

  1. Lagen om anställningsskydd skall inte gälla upp till 26 år (Det man kallar för saklig grund) .
  Kommentar Detta innebär i sak att personer skall ha en formel provanställning till en ålder av 26 år om man tittar på detta rättsligt
  Undran från mig då blir således, hur kommer ni att försäkra den enskildes rättsäkerhet mot missbruk från oseriösa arbetsgivare.

  2. Lägre ingångslön för ungdomar
  Kommentar I dag regleras all lön i avtal så som kollektivavtal eller individuella kontraktsavtal. Ert förslag bygger på att den enskilde skall ha rätt att teckna individuella löneavtal som då är sämre än vad parterna har kommit överens om ifall det finns ett kollektivavtal på arbetsplatsen, gissa att det är de ni menar på grund av att denna rätt finns redan på företag som är avtalslösa.

  Undran Om en anställd nu inte är nöjd med sitt individuella avtal, och går med i facket vad gäller då kollektivavtalet eller deras överenskommelsen (Stupstocksregeln)

  3 I dag blir mängder med ungdomar lurade på sin lön så som gratisarbete och utebliven ersättningar. (Inom vårt område sker detta dagligen (Fastighetsanställdas Förbund)
  Hur tänker ni göra för att skydda dessa människor, kommer ni att inrätta en form av rättshjälp så som finns inom förvaltningsrätten (Gratis hjälp)

  SvaraRadera
 3. Hej Björn =)

  1. Allt som står i LAS är inte dåligt, jag tycker till exempel att det är självklart att man inte ska kunna bli godtyckligt uppsagd (utan sakig grund). Det jag tycker är lite knasigt är turordningsreglerna samt den långa uppsägningstiden som gör det mer riskabelt att anställa och skapar en stel och oflexibel arbetsmarknad. Gör om och gör rätt tycker vi i CUF.

  2. Ett avtal bör gälla tills det förhandlas om. Om en anställd med individuellt avta går med i facket och vill ha ett annat avtal så får man förhandla fram ett nytt helt enkelt.

  3. Att man är medveten om sina rättigheter är otroligt viktigt, att kunskaperna om dessa alltid ska vara lätt tillgängliga samt gratis är självklart =)

  SvaraRadera
 4. Hej

  När det gäller turordningen i LAS handlar det alltid om arbetsbrist, om man nu tar bort denna regel så måste man införa något annat för att skapa en rättsäkerhet för den enskilde mot godtycklighet, här var vi överens.

  Vad är då arbetsbrist?
  Enkelt i dag bestämmer arbetsgivaren detta helt och hållet, detta innebär att arbetsgivaren inte behöver bevisa detta, bara tycka så, här kan man inte gå till domstol)

  SÅ vad händer om man slopar turordningen? med dagens regler

  Arbetsgivaren som har 20 anställda ringer facket och vill säga upp 5 stycken, arbetsgivaren är skyldighet att förhandla ifall dessa är medlemmar.
  Här konstaterar de anställda och facket att arbetsgivaren valt ut 5 som han vill skall sluta utan motivering mer än då arbetsbrist, samtidigt påpekar dessa 5 att det finns lika mycket att göra, och orsaken till att han vill göra sig av med de var att de klagade på den dåliga arbetsmiljön exempelvis 5 grader kallt i lokalen, att notera av dessa 5 fanns ett skyddsombud.

  Nu kommer min fråga, om man nu tar bort turordningen så som ni då förespråkar, hur skall ni då skydda dessa 5? mot godtycklighet.

  Att notera detta är tagit ifrån verkligheten.

  SvaraRadera