onsdag 2 september 2009

Alliansfritt Sverige - Ett skämt

Jag vet att man ska respektera sina meningsmotståndare.

Men Alliansfritt Sverige är ett undantag, en aktiv blogg driven av extremister. De tar varenda uttalande från någon allianspolitiker, oavsett vad det är, och vrider och vänder tills det låter iallafall lite negativt.

De har till och med börjat radera kommentarer som kommer med kritik mot vänstern för att "denna blogg handlar om alliansen och inget annat." Rättvis debatt någon?

(dessutom domineras deras "debatt"sida till 100% av vänstersympatisörer, lite ironiskt då ordet debatt innebär att två eller fler parter diskuterar
.)

Men det mest skrattretande medd den här sidan är att eftersom de kritiserar alliansen för allt, så blir det lätt att de säger emot sig själva, t:ex att Regeringen är för passiv och bemöter inte finanskrisen nog... men samtidigt slösar tydligen Regeringen för mycket pengar i sinabemötanden och har orsakat ett för stort underskott. Konsekvens någon?

Tycker det för övrigt är OTROLIGT lustigt att de kritiserar Regeringens nedskärningar i försvaret. Något som man oftast bara hör konservativa Moderater och KD:are göra.

Alliansfritt Sverige är inte en politisk blogg. Det är ett forum för hat och förlöjligande och är därför omöjligt att acceptera som seriösa politiska motståndare.

7 kommentarer:

 1. Här var det ord och inga visor. Men tillåt mig ge en lite mer nyanserad bild.

  Att vi kritiserar den styrande majoriteten gör oss inte till extremister. För övrigt kommenterar vi bara uttalanden som det är något fel på. Alliansen gör tusentals uttalanden varje dag, endast en del förtjänar att sågas.

  Raderandet av kommentarer har pågått länge, men har tagit fart lite mer på sista tiden eftersom det har kommit in flera personer som är väldigt aktiva i sitt kommenterande. Mer kommentarer = mer kommentarer som faller utanför reglerna. Jag ser att du tagit del av kommentarsreglerna eftersom du länkat till dem.

  Kommentarer raderas om de är för otrevliga eller för osakliga. Men tittar du i kommentarsfälten så märker du att det finns gott om kritiska röster som släpps igenom, och en ingen förhandsgranskning görs. Dessutom påpekas det när en kommentar har tagits bort, och varför.

  Vad beträffar det där med "'debatt'sida" så vet jag inte riktigt vad du menar - epitetet debatt har du klistrat dit på egen hand. visst, vi har en flik för debattartiklar, men det är ju inte en debattsida á la Newsmill. Däremot är kommentarsfälten alltid öppna för vem som helst att diskutera.

  Beträffande vänstersympatierna så måste jag ifrågasätta din siffra på 100% (även om jag inte begriper varför det skulle vara ett problem att ett gäng vänsterfolk driver blogg tillsammans). För närvarande ingår i gänget skribenter vänsterpartister, socialdemokrater, miljöpartister och oanslutna socialliberaler. Att det skulle vara ironiskt förstår jag mig inte riktigt på.

  Sedan undrar du lite hur vi tänkt rörande kritiken mot krisinsatserna och budgetunderskottet, så jag tänkte förklara hur vi resonerat. Vi menar att det hade varit klokare att lägga pengarna på konjunkturjusterande åtgärder än skattesänkningar. 201 miljarder i skuld är bättre om pengarna gått till investeringar än om pengarna gått till skattesänkningar som inte ger några jobb.

  Vår kritik mot nedskärningarna i försvaret bygger på påpekandet om att man ska hålla sina vallöften, som 2006 råkade vara att det skulle vara slut på nedskärningarna. Men varför skulle folk från vänster inte få förespråka ett starkt försvar?

  Alliansfritt Sverige är en politiskt blogg. Det är inte ett forum (vilket det omöjligen kan vara eftersom du menar att ingen debatt pågår) hat och förlöjligande - även om vissa gilringar förekommer. Men genom bloggen har jag fått nöjet att stifta bekantskap med många på högerkanten jag inte träffat annars, exempelvis CUF-ordföranden.

  Jag hoppas det reder ut saker och ting för dig.

  Vänligen

  Björn Fridén
  www.alliansfrittsverige.nu

  SvaraRadera
 2. Jag tackar så mycket för ditt svar och vänliga framförhållning, och ber självklart om ursäkt för den hårda tonen i mitt inlägg tidigare.

  Min poäng är att AS går för långt i sin kritik och sträcker sig bortom politiken tills det till slut bara blir löjligt. Såsom personangrepp och förlöjligande.

  SvaraRadera
 3. Så länge AS håller sig till sanningen är det alliansen, och inte AS, som står för det löjliga på bloggen. Och har du stött på några faktafel?

  SvaraRadera
 4. Nej! Be inte om ursäkt. Björn Fridén är uppenbarligen ett asshole som borde sättas på sin plats! Han spelar bara :)

  SvaraRadera
 5. En allianskritisk politisk blogg bör rimligtvis inrikta sig på att kritisera politiken som alliansen driver. Tyvärr är alldeles för stor del av innehållet på AS politiskt irrelevanta och går istället ut på att visa hur dumma eller löjliga allianspolitikerna är, och det tycker jag är en form av debatt som är lite oseriös.

  Jag vill påpeka att det inte bara gäller smutskastning av allianspolitiker, jag tycker till exempel inte så värst mycket om youtubefilmerna som radar upp alla snesteg Mona Sahlin har gjort heller, eftersom de inte säger något om politiken hon för, utan bara är allmänt elaka.

  SvaraRadera
 6. De flesta borgerliga bloggar raderar kommentarer.

  även DagensIndustri raderar kommentarer som är kritiska mot nuvarande regering.

  SvaraRadera