onsdag 13 maj 2009

Roma! Rapport från Lymecs Seminarie och Kongress

Tisdag eftermiddag möter jag Karin Fälldin på Arlanda och vi beger oss mot Italien. När vi väl är framme i Tivoli utanför Rom, så kastas vi direkt in i den s.k "Cultural Evening". Där alla organisationer har med sig tilltugg eller dricka från sitt hemland: svensk snaps, italienskt vin, belgisk choklad m.m.

Onsdagen och torsdagen bestod mestadels utav seminariet med temat "privacy", där vi diskuterade statens rätt att göra intrång i privatliv, men även diskussioner om presstöd och abort ägde rum. Föreläsningar på dagarna och underhållning på kvällen i vackra Tivoli.


På fredagen flyttar vi från Tivoli till Rom där Kongressen ska hålla rum. Dock tar vi en omväg via Lazios regionparlament (kan motsvara sveriges riksdag eftersom det bor lika många invånare i Lazio som i sverige). Där får vi träffa Regionpresidenten från det Socialliberala (men aningen vänsterinriktade) partiet. Han var för övrigt mycket trevlig och gav oss medaljer =).

Vid Kongressen öker deltagarantalet en del och jag tror vi var runt 80-100 personer. Första frågan som var av vikt var Lymecs skuld till CUF och LUF på 3000 euro fast som styrelsen nekar finns över huvud taget. Som tur var röstade kongressen för våran vädjan att få skulden tillbakabetalad, en liten men viktig seger! Andra frågor som diskuterades var t:ex fri invandring till europa och rösträtt från 16 år. (sen blev jag och Marie rånade på 70euro när vi gick i Rom!!)

På lördagkvällen gick vi till en riktigt rolig klub i centrala Rom, det var verkligen givande att se liberaler från hela europa rocka loss på dansgolvet.

Söndagen var en lång dag, vi missade vårt plan till Stockholm när vi mellanlandade i Amsterdam. Så med några timmar över så tänkte vi ta och besöka staden, och eftersom vi är för ett avskaffande av sexköpslagen nu så tog vi en tripp genom Red Light District, det var en syn må jag säga. Efter tre timmar i den vackra staden flög vi till Arlanda. Synd bara att alla tåg hade slutat gå eftersom klockan var tolv. Vi tog en tunnelbana till Sätra, ringde och väckte vår Riksombudsman Henrik Björkman, och sov hos honom.

Måndag = lång hemfärd direkt till skolan.

Lymec i Rom var verkligen en upplevelse och jag uppmanar alla som har möjligheten att åka på nåt sånt här att ta tillfället i akt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar