onsdag 12 januari 2011

Lärarbetyg och operahus

Centerpartiets förslag om att elever ska få vara med att utvärdera sina lärare har mött kraftig kritik från spridda håll. Mest av allt är det det här med lönen som oroar lärarförbundet och övriga kritiker, Maud Olofsson har nämligen sagt om förslaget att: "Det leder i sin tur till att duktiga lärare får högre lön"

Det handlar alltså om att lärare som kontinuerligt får höga utvärderingsresultat från många olika elever har högre chans till löneökning. Det är alltså inte, som många verkar ha fått för sig, en möjlighet för omogna tonåringar att kuppa lärare och därmed sänka deras lön.

Det är en skitbra idé att eleverna, som faktiskt är de som mottar undervisningen från lärarna, får vara med och säga till om vad de tycker om den. Ett ökat elevinflytande i övrigt skulle inte heller skada.

En tråkig sak med svensk skolpolitik är att de enda alternativen har varit vänsterns flumskola eller folkpartiets sittnerochhållkäftenskola, jag välkomnar frihetliga och förnuftiga förslag.

--

När det gäller operahuset (inte en skitbra idé) så tycker jag det är lämpligt att läsa Magnus Andersson och Karl Malmqvist samt gå med i facebookgruppen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar