torsdag 15 april 2010

Håll käften och skaffa er en riktig inkomst.

Hittade via Johan Ingerö det här inslaget.

Den statliga inkomstgarantin innebär att 157st fullt friska vuxna människor får av skattebetalernas pengar ca 18 000 kronor var i månaden, livet ut.

Anledningen till att de får sina 18 000 i månaden är "för konstnärlig verksamhet av hög kvalitet och stor betydelse för svenskt kulturliv".
D.v.s. en slags livslång belöning för en konstnärlig bragd...

De 157st personer som får 18 000 i månaden av staten behöver inte producera ett skit för att fortsätta få sina 18 000 i månaden. Alla andra friska vuxna i Sverige behöver jobba, eller åtminstone söka ett jobb, för att få lön. Men tydligen står dessa 157 utvalda elitkonstärer utanför det verkliga livets svårigheter.
Man kan säga att konstnärseliten är vår tids nya adel. Precis som adeln i gamla dagar så tar man pengar från folket och stoppar i egna fickor.

För övrigt rätt fett argument som försvarar inkomstgarantin i inslaget ovan:
"Nu behöver jag inte göra saker som jag inte tycker är kul längre! =)" - Clownen Manne, (en av de 157 som får statlig inkomstgaranti livet ut).

Jag älskar verkligen kultur. Men jag kan aldrig i livet påstå att konstnärer och musiker är viktigare för vårt samhälle än vad butiksbiträden och metallarbetare är. Man kan inte särbehandla en liten grupp personer ekonomiskt på det här viset, det är inte moraliskt försvarbart på något vis.

Som tur är tänker Alliansen avskaffa denna leverfläck på vårt demokratiska samhälle. Tråkigare blir det om vänstern vinner valet i höst, då Pagrotski&Co har lovat att återinföra den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar